تعاونی نواندیشان آروند قابوس – مرکز مشاوره پهپادهای کشاورزی
دفتر مرکزی : استان گلستان،گنبدکاووس
01733234788

سوالات منتخب مشتریان

تمامی تجهیزات شرکت نواندیشان وارداتی بوده وسازنده ی آن شرکت dji ،بزرگترین شرکت تولید کننده پهپاد های غیرنظامی دنیا می باشد و به زودی از آخرین پهپاد ساخت این شرکت رونمایی می شود.
ببینید اصولا در سمپاشی وظیفه ی آب حمل سم بروی گیاه مد نظر است . برای اینکه بتوانیم یک سم که دوز استفاده ی آن برای مثال 2 لیتر در هکتار است در مزرعه سمپاشی کنیم، با استفاده از تراکتور چاره ای جز این نداریم که این سم را با حداقل 200 لیتر اب مخلوط کرده و عملیات را انجام دهیم. حالا با استفاده از تکنولوژی پهپادها این عملیات را با 8 لیتر اب و 2 لیتر سم انجام می دهند در واقع این توانایی را دارند که 10 لیتر محلول سم را بطور یکنواخت و کامل در یک هکتار تقسیم کنند . در نتیجه سم با دوز بالاتر بصورت یکنواخت و مقدار کافی به سطح گیاه می رسد واین امر باعث شده عملیات سمپاشی مسمرثمر واقع شود.
باتوجه به اینکه پهپادها هزینه نگهداری بالایی دارند برای کسی که برای مثال 50 هکتار با 100 هکتار زمین کشاورزی دارد توصیه نمی شود که خریداری کنند. عمده هزینه ی پهپادها باتری آن ها است. باتری ها در پهپادهای سمپاش 200 تا 250 بار شارژ عمر مفید دارند با هربار شارژ 1 هکتار عملیات انجام می شود بنابراین هر باتری برای 200تا 250 هکتار کاربرد دارد. یک کشاورز برای اینکه در اجرای سمپاشی زمین خود وقت را تلف نکند و پشت سر هم پرواز کند (روی سیکل بیافتد)، حداقل باید 4 باتری تهیه کند. زمانی که اولین باتری برای اجرای عملیات رفت و بعداز 10 دقیقه تمام شد، این باتری به شارژ زده می شود و حدودا 30 تا 40 دقیقه طول می کشد تا مجدد شارژ و قابل استفاده شود ، در این زمان از دیگر باتری ها استفاده می شود تا تایم سمپاشی از دست نرود. حال باتوجه به اینکه یک کشاورز زمین 100 هکتاری خود را حدودا 4 روز به وسیله ی پهپاد سمپاشی می کند و دیگر استفاده ای از دستگاه و باتری ها نمی کند تا کشت بعدی خود. در این صورت این باتری ها به علت نوع ساختار تشکیل دهنده آن مستهلک شده و غیر قابل استفاده می شود و کشاورز برای کشت بعدی خود نیز باید هزینه 4 باتری را بپردازد که این مقرون به صرفه نیست.
این کار یک کار استارتاپی و جدید می باشد و به دلیل داشتن زمینه و زیر ساخت مناسب در زمینه ی کشاورزی در کشور می تواند یکی از گزینه های مهم اشتغال زایی باشد. باید توجه داشت برای وارد شدن به این شغل علاوه بر آموختن مهارت پرواز با مولتی روتور باید مجوزها و گواهینامه های مورد نیاز را اخذ نمایید. در ابتدا گواهینامه فناوری پهپاد اصول ایمنی پرواز و مقررات هوایی و بعداز آن اخذ گواهینامه خلبانی مولتی روتور می باشد. مجوزهای مورد نیاز این کار بعداز اخذ گواهینامه ها از سازمان هواپیمایی کشور صادر می شود که پروسه مخصوص خود را دارد. حال برای آموزش استفاده از پهپاد های کشاورزی می توانید در این شرکت ثبت نام نموده و از آموزش های لازم توسط کارشناسان ما برخوردار شوید. نکته: در صورت خرید پرنده از این مجموعه می توانید از آموزش رایگان برخوردار شوید.
پهپاد ها مدل های مختلفی دارند باتوجه به ظرفیت باک پهپاد و همچنین تعدادباتری کافی میزان سمپاشی متغیر است، در مدل mg1p باتوجه به باک 10 لیتری در هر ساعت 5 هکتار عملیات انجام می شود . اگر یک روز کاری را 10 ساعت در نظر بگیرید، روزانه 50 هکتار می توان سمپاشی کرد. در مدل 16 لیتری T16 باتوجه به اجرای 10 هکتار در یک ساعت در یک روز کاری می توان 100 هکتار می توان سمپاشی کرد.
باتوجه به تکنولوژی پیشرفته ای که در ساختار پهپادهای شرکت Dji بکار رفته این پرنده های هوشمند می توانند با استفاده از ماژول رادار 360 درجه ای که روی این دستگاه ها تعبیه شد. می تواند هر لحظه در حال اسکن کردن محیط اطراف خود باشد. این باعث می شود تا پرنده خود را با پستی و بلندی های زمین مطابقت دهد که با توجه به ارتفاعی که برای ان تنظیم کرده ایم ارتفاع خود با سطح گیاه را حفظ کند تا مشکلی بابت سمپاشی زمین های کوه پایه ای به وجود نیاید.
در مورد پهپاد ها باید خدمتتون عرض کنم که بیشترین مصرفی و استهلاک آنها باتری هاست تمام انرژی لازم جهت پرواز و محلول پاشی از طریق باتری تامین می شود. این باتری ها شارژی می باشند و پس از اتمام عملیات به شارژر متصل شده و بعداز 30 الی 40 دقیقه مجدد شارژ می شود. عمر مفید باتری ها بین 200 الی 250 بار شارژ می باشند که متناسب با شرایط نگهداری متغیر است. در واقع در شرایط نگهداری عالی از یک باتری می توان برای 250 هکتار عملیات استفاده کرد. (در پاسخ به سوال 3 راجع به این موضوع توضیح بیشتری داده شده است.)
ببینید در پرنده Mg1p ظرفیت کار در یک روز تا 50 هکتار می باشد. برای اینکه بتوانیم از تمام ظرفیت این پرنده در یک روز کاری استفاده کنیم باید انرژی آن (سوخت) که باتری می باشد تامین کنیم. شما می توانید حداقل با 5 باتری از ظرفیت این پرنده بطور کامل استفاده کنید. برای مثال: وقتی باتری اول بعداز یک هکتار (10 دقیقه پرواز) تمام شد آن را به شارژر متصل کرده و از باتری دوم استفاده می کنیم بعد از اتمام شارژ باتری دوم، آنرا هم به شارژر متصل کرده و از باتری سوم استفاده می کنیم .این چرخه همین طور ادامه دارد تا باتری اول شارژ شده و به چرخه بر می گردد. در این صورت زمان را برای شارژ مجدد باتری از دست نمی دهیم و حداکثر استفاده از ظرفیت پرنده را می کنیم.
پهپاد ها به دلیل تغییر در نوع پاشش نسبت به روش های سنتی سمپاشی، اثربخشی سمپاشی را افزایش دادند و کشاورز در صورت استفاده از پهپاد برای سمپاشی مزرعه، خود نتیجه ی بهترو سریعتری نسبت به روش های سنتی می گیرد. وقتی بحث صرفه جویی در مصرف سم پیش میاد، این به آن معنا نیست که ما سم کمتری نست به تراکتور استفاده می کنیم، بلکه طبق دستوری که روی قوطی سم درج شده عمل می کنیم. صرفه جویی سم آنجاست که شما برای مثال: در سم علف کش که از سم درجه یک و همچنین از همه مهمتر در زمان مناسب عملیات سمپاشی را انجام دهید می توانید در همان مرحله اول سمپاشی با این تنش مبارزه کرده و نیازی به سمپاشی مرحله دوم و سوم نمی باشد. در واقع علاوه بر صرفه جویی در مصرف سم در هزینه اجرای سمپاشی نیز صرفه جویی کرده اید و هزینه ی تمام شده سمپاشی برای کشاورز به شدت کاهش می یابد. به علاوه به دلیل سمپاشی دقیق و به موقع ، نتیجه ی سمپاشی کاملا رضایت بخش بوده و محصول بهتر، بیشنر و مرغوب تری دریافت می نماید.

از ما بپرسید

در صورت داشتن هرگونه سوال که در بالا مشاهده نمیکنید میتوانید از طریق فرم زیر برای ما ارسال کرده تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.

    X